Tips en veilig contact

Bij Gewoon-vrienden.nl bieden wij jou een veilige omgeving waar je op je eigen tempo opzoek kan gaan naar een leuke vriendschappen.

Ons advies:

Start je net met online contacten leggen of ben je al meer ervaren? Bij elk contact draait het om geven en nemen. Of je een potentiële vriend nu in een bar, op een verjaardag of via onze site ontmoet, er zijn een aantal zaken die je wellicht in gedachte kunt houden tijdens je zoektocht:

Houd de controle:

Het heeft onze hoogste prioriteit om de veiligheid en kwaliteit van onze website te waarborgen. Gewoon-vrienden.nl biedt een veilige omgeving waarbij ons team dagelijks klaar staat om problemen te voorkomen. Wij raden dan ook aan om niet direct contactgegevens als je telefoonnummer, e-mailadres of adres te delen. Probeer eerst via de berichtenfunctie een contact op te bouwen en onthoud, doe alles op je eigen tempo.

Vertrouw op je gevoel:

Je gezond verstand en eerste gevoel zijn waardevol in de beslissing om het contact met iemand voort te zetten. Wanneer iemand die je nog nooit ontmoet hebt je om geld vraagt, is dit vaak geen goed teken. Ook al komt oplichting niet vaak voor, het is altijd goed om je bewust te zijn van de tekenen hiervan. Ook wanneer het contact zich buiten deze website afspeelt.

Verzoeken om geld over te maken of financiële steun zijn niet acceptabel. Stuur nooit geld naar iemand die je online hebt ontmoet.

Wanneer iemand vragen over zichzelf ontwijkt, maar jouw wel de meest persoonlijke vragen stelt, is dit vaak geen goed teken. Wees niet bang om je nieuwe vrienden ook vragen te stellen en wees kritisch in de antwoorden die je krijgt. Heb je toch je twijfels over iemand, meld het aan ons via het formulier ‘Meld misbruik”

Indien je toch slachtoffer bent geworden van oplichting is het mogelijk om hiervan aangifte te doen bij de Landelijke Politie of kan je melding maken van oplichting bij Fraudehelpdesk (https://www.fraudehelpdesk.nl/). Aan onderzoek van deze instanties zal Gewoon-vrienden.nl volle medewerking verlenen.